12 March 2007

Patlamış mısır ve kestane

Dün patlamış mısır yatım mikrodalgada. Kapaklı tencere borcama az yap az mısır ve tuz koydum. 640 derecede 4 dakika mikrodalgaya sürdüm. İçinde patlamayanlar da vardı. Ama yine de patlayanların tadı gayet güzeldi. Bununla ilgili bir kaç püf noktası vardı galiba onları da uygulayıp yarın öbürgün yine yapacağım.

Kestane işini beceremedim malesef. Aldığım kestaneler zaten çok kötüydü. Yarısının içi bozulmuş onları da atınca elimde çok az kestane kaldı. Bıçakla bir kaç yirinden deldikten sonra mikrodalgada 5 dakika en yüksek seviyede pişirdim. Baktım ki daha içleri pişmemiş bir 3 dakika daha verdim. BU sefer de kupkuru çıktılar. Bakalım en uygun şekli bulmak için daha ne kadar malzeme heba edeceğim?

1 comment:

Unknown said...

ilahi aysel.

Kız ben mikrodalgayı aldım işyerine koydum bieşy yaptığım yok :)