07 March 2007

Browni (Islak kek)

Mikrodalgayı ilk aldığımda denediğim ve sonucu görünce ağzımın kulaklarına vardığı tariftir kendileri. Sadece 7 dakikada kekiniz hazır. Bir arkadaşınız mı geldi, çayı ocağa koyuyorsun daha o kaynamadan kekin hazır.

1 su bardağ süt
1,5 su bardağ şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
Yukarıdaki malzemeleri iyice çırptım. 1 çay bardağı malzemeyi ayırdım. Kalanına
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Ve 1 bardaktan biraz fazla unu ilave ettim. İyice çırptım. Borcamın dibini iyice yağladım. Malzemeyi kare borcama döktüm. En yüksek seviyeye getirdim. (benim mikrodalgamda high(800), mhigh(640), med(460), defrost(288) ve low(144) seviyeleri var.) 7 dakikaya ayarladım. 7 dakika sonra puf puf kabarmış içi iyice pişmiş bir kekim vardı. Borcamı iyice yağladığımdan kek kalıp gibi borcamdan çıktı. Dilimleyip üstüne kalan harcı döktüm. Çok sevdiğim için bolca da hindistan cevizi serpeledim.

Bir dahaki sefer içine ceviz parçaları atıp cevizli browni yapmayı düşünüyorum. neskafeli browni fikri de yolda. Sonuçları yazarım. Afiyet olsun.

4 comments:

efsane said...

Tarifi aldım rejimdeyim şimdi yapamıyacağım ama tarif güzel görünüyor teşekkürler bir gün mutlaka yapacağım:)

teodora said...

süper bir tarif.bukadar kısa sürede tam bana göre...muhteşem oldu:)

ygzbll said...

bu gün yarışmadan mikrodalga kazandım ve hemen bu tarifi yaptım.harikaydı...ama birdahakine(yarın) sosunu daha fazla yapıcam :) teşekkürler

quilljagusch said...

snow peak titanium flask
Buy the titanium chain best snow mens titanium wedding bands peak titanium flask for online order, trekz titanium pairing online, free delivery, or in-store pickup. and the 1 oz. (12 oz) titanium straightener of powder. raft titanium Volcano and a large glass bottle are all