29 March 2007

Mikrodalgada çipura "Balık ziyafeti"

3 adet çipura
çok az zeytin yağı
tuz, karabiber, kırmızı biber

Çipuraları bir kaşık kadar zetinyağı tuz,kbiber, karabiber ile ovaladım. Fırın poşetinin içine koydum. Bir iki yerinden çatalla deldim. Mikrodalyayı en yüksek seviyeye getirdim. 5 dakikaya ayarladım. 5 dakika sonunda balık poşetini ters çevirdim 3 dakika daha pişirdim. Yumuşacık olmuştu. Kılçıkları da iyice piştiği için kendiliğinden çıkıyordu. Çocuklar bayıldı tadına. Afiyet olsun.

12 March 2007

Patlamış mısır ve kestane

Dün patlamış mısır yatım mikrodalgada. Kapaklı tencere borcama az yap az mısır ve tuz koydum. 640 derecede 4 dakika mikrodalgaya sürdüm. İçinde patlamayanlar da vardı. Ama yine de patlayanların tadı gayet güzeldi. Bununla ilgili bir kaç püf noktası vardı galiba onları da uygulayıp yarın öbürgün yine yapacağım.

Kestane işini beceremedim malesef. Aldığım kestaneler zaten çok kötüydü. Yarısının içi bozulmuş onları da atınca elimde çok az kestane kaldı. Bıçakla bir kaç yirinden deldikten sonra mikrodalgada 5 dakika en yüksek seviyede pişirdim. Baktım ki daha içleri pişmemiş bir 3 dakika daha verdim. BU sefer de kupkuru çıktılar. Bakalım en uygun şekli bulmak için daha ne kadar malzeme heba edeceğim?

08 March 2007

Tavuk ızgara

3 parça incik
salça, tuz, karabiber
domamtes, biber
İncikleri biraz salça, kırmızıbiber, tuz ve karabiberle ovdum. Fırın poşetinin içine koydum. mhigh ayarında 10 daika mikrodalgaya verdim. 10 daika sonra borcama tavuk parçalarını dizdim. Üzerine derin dondurucudan çıkardığım biber domates karışımını koydum. 3 dakika mikrodalgayı high ayarında çalıştırdım. Sonra da grill ayarına getirdim ve 15 dakika pişirdim. Tavuklar harika pişmişti. Biberler biraz diri kalmış. Ama tadı çok güzeldi. Afiyet olsun...

07 March 2007

Browni (Islak kek)

Mikrodalgayı ilk aldığımda denediğim ve sonucu görünce ağzımın kulaklarına vardığı tariftir kendileri. Sadece 7 dakikada kekiniz hazır. Bir arkadaşınız mı geldi, çayı ocağa koyuyorsun daha o kaynamadan kekin hazır.

1 su bardağ süt
1,5 su bardağ şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
Yukarıdaki malzemeleri iyice çırptım. 1 çay bardağı malzemeyi ayırdım. Kalanına
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Ve 1 bardaktan biraz fazla unu ilave ettim. İyice çırptım. Borcamın dibini iyice yağladım. Malzemeyi kare borcama döktüm. En yüksek seviyeye getirdim. (benim mikrodalgamda high(800), mhigh(640), med(460), defrost(288) ve low(144) seviyeleri var.) 7 dakikaya ayarladım. 7 dakika sonra puf puf kabarmış içi iyice pişmiş bir kekim vardı. Borcamı iyice yağladığımdan kek kalıp gibi borcamdan çıktı. Dilimleyip üstüne kalan harcı döktüm. Çok sevdiğim için bolca da hindistan cevizi serpeledim.

Bir dahaki sefer içine ceviz parçaları atıp cevizli browni yapmayı düşünüyorum. neskafeli browni fikri de yolda. Sonuçları yazarım. Afiyet olsun.

mikrodalga yemek tariflerini nerede bulurum?

Aşağıdaki sitelerde mikrodalga ile yapabileceğiniz yemekler var...
Devletşah Hanım bu konuda en çok çalışma yapanlardan biri.
Yemek24 sitesinde de güzel tarifler var.
Mutfak4 sitesindeki tarifler de işinize yarayabilir.

Mikrodalga fırınım var artık...

İki gün önce kendime bir mikrodalga fırın aldım (premier PMO 21 modelinden. Izgaralı mikro dalgalardan benim mikrodalgam. Yani ister mikrodalga olarak kullanıyorsunuz, ister fırın gibi. İsterseniz de yarı fırın yarı mikrodalga (combine) seçeneği de var. İçinden nasıl kullanılacağına dair belli başlı direktiflerden başka bir şey çıkmadı. Ben de internette araştırmaya koyuldum hemen. Bu konuda bir iki site dışında net bir şey sitesi göremedim. O yüzden mikrodalgada yapacağım tarifleri burada sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bütün mikrodalga severlere hayırlı uğurlu olsun efendim.